BERGENSJAKK

Resultater fra høstsesongen 2018 i Bærum

Vi viderebringer følgende fra Bærum Schakselskap:

Sluttstillingen høsten 2018

Tre av høstens premievinnere i Bærum
Tre av høstens premievinnere i Bærum:
William A. Olsen, Saad A. Elmi og Morten S. Jahren
(Foto: Ståle J. Evenshaug)

Bærum SchakselskapLang, hurtig og lyn
Bærum Schakselskap har hatt langsjakkturnering, hurtig- og lynsjakkserie denne høsten. Totalt ble det gjennomført fem hurtigsjakkturneringer hvorav to var ratet, og syv lynsjakkturneringer hvorav to inngikk i Norges Grand Prix. Totalt samlet lyn- og hurtig nærmere 200 startende.

Turneringene er åpne for medlemmer i andre klubber, og nye serier starter i januar. Oppstart meldes på Bærum Schakselskaps Facebookside.

Sluttstillingene
Langsjakken ble vunnet av 12 år gamle Saad Abobaker Elmi med 4½ poeng foran Kamil Pajdizik og William Alexander Olsen. Gruppen under 1500 ble vunnet av Morten Skrede Jahren med 4 av 5 poeng foran Subramanian Ramasubramanian og Sven Brokstad.

Hurtigsjakkserien ble vunnet av 12 år gamle Gunnar Brandshaug Dale foran Alex Borch og Subramanian Ramasubramanian. Sistnevnte vant også gruppen under 1500 i FIDE-rating foran William Alexander Olsen og Sven Brokstad. Totalt deltok 25 spillere i hurtigsjakkserien.

Lynsjakkserien ble vunnet av Saad Abobaker Elmi foran Kamil Pajdzik og NTG-elev Elias Hestvik. Vinner under 1500 ble 10 år gamle William Alexander Olsen foran Subramanian Ramasubramanian og Amadeus Hestvik Evenshaug. Totalt deltok 36 spillere i lynsjakkserien.

Det har blitt lagt ned et omfattende arbeid for å gjenreise den snart 100 år gamle klubben i Bærum med et komplett klubbkveldtilbud og trening tre dager i uken. Siden restarten for to år siden har antall medlemmer økt fra 20-30 til et miljø med rundt 125 spillere. Resultatene viser at spesielt ungdommen er i sterk fremgang. Klubben holder til i Bærum Idrettspark – lett tilgjengelig midt i Bærum.