BERGENSJAKK

Sharjah International Chess Championship Cup for Women 2018

Fra Sharjah International Chess Championship Cup for Women 2018
(Foto: David Llada)

Sharjah International Chess Championship Cup for Women 2018Kvinneturneringen Sharjah International Chess Championship Cup for Women ble spilt i De forente arabiske emirater fra 14. til 20. desember.

Vinner ble IM Irina Bulmaga (ROU 2391) med 7½ poeng på 9 runder. Deretter fulgte IM Karina Szczepkowska (POL 2408), IM Sopiko Khukhashvili (GEO 2338), WGM Xiaobing Gu (CHN 2295) og WGM Bhakti Kulkarni (IND 2283), som alle tok 7 poeng.
Førsterangerte GM Monika Socko (POL 2458) måtte nøye seg med 6½ poeng og en litt skuffende 12. plass.
Det er ingen resultatliste på de offisielle hjemmesidene, men denne kan finnes hos Chess-Results. Partier kan spilles gjennom hos Chess24.

Norge var representert ved Ingrid Greibrokk (1857), Ramona Mork (1755) og Sara Næss (1840). Alle disse tre tok 5 poeng og endte som hhv. nummer 35, 37 og 38. Dette var omtrent helt likt med forhåndsrangeringen. Greibrokk sto for det beste partiresultatet, da hun spilte remis mot turneringsvinner Bulmaga i andre runde.

De norske spillernes ratingprestasjoner sier lite, da motstanden fra runde til runde var ekstremt varierende. Mork møtte f.eks. Socko ratet 2458 i fjerde runde og en lokal spiller ratet 1080 i runden etter.
Se alle de norske spillernes resultater her.