BERGENSJAKK

Nordisk mesterskap for skolelag

Jong tok sølv i nordisk for barneskoler
Jong tok sølv i nordisk for barneskoler
Fra venstre: Elmi, Tran, Cincovic, Olsen og Vo
(Foto: Rune Olsen, Bærum Schakselskap)

Nordisk mesterskap for ungdomI helgen var det Nordisk mesterskap i sjakk for skolelag. Mesterskapet ga to norske medaljer og ble spilt 7-9. september i Tampere.

Klassen for ungdomsskoler ble vunnet av islandske Hörðuvallaskóli med 17½ poeng foran danske Nyelandsvej med 14½.

Gosen fra Stavanger tok tredjeplassen med sine 12½ poeng. Gosen tapte mot de to lagene foran på tabellen og slo de tre andre. På Stavangerlaget spilte Aleksander Fossan, Aleksander Flæsen, Ulrik Auklend, Daniel Fossan og Teodor Kristoffersen. Flæsen ble lagets toppscorer med 4 av 5 på andrebord.

Blant barneskolene var det svært jevnt i kampen om gullet. Svenske Maria Elementarskola og norske Jong fra Bærum tok begge 14½ individuelle poeng. Dermed måtte mesteren kåres på lagpoeng, og her var stillingen 9-8 til svenskene som dermed tok gullet. Tredjeplass gikk til finske Espoo International med 12 poeng.

På det norske sølvlaget spilte William Alexander Olsen, Saad Abobaker Elmi, Hy Chang Vo, Tien Quoc Tran og Leon Cincovic. Lagets toppscorer ble Elmi med fem strake seire. Han ble dermed beste andrebordspiller i mesterskapet. Jong var ubeseiret i nordisk mesterskap, som de var det i norgesmesterskapet. Det blir tilsammen 14 matcher på rad uten tap.