BERGENSJAKK

Ny norsk sjakkbok – Sjakkgeniene

En ny norsk sjakkbok er nå i handelen, Sjakkgeniene av Atle Grønn og Hans Olav Lahlum.
De to forfatterne er kjente navn som har skrevet bestselgere tidligere.

Atle Grønn er professor i russisk, IM i sjakk, leder i Oslo Schakselskap og sjakkspaltist i de to avisene Aftenposten og Dag og Tid. Han har tidligere skrevet den svært populære boken Sjakken eller livet.

Hans Olav Lahlum er historiker og forfatter, kjent for flere politiske biografier, kriminalromaner og quizbøker. Han er også sjakkdommer, turneringsarrangør og mesterspiller i sjakk.

Vi har mottatt følgende beskrivelse av Sjakkgeniene:

Sakkgeniene av Grønn og LahlumSjakkgeniene – Historien om verdensmesterne (429 sider + bilder, Cappelen Damm) er sjakkens verdenshistorie fortalt gjennom portretter av de 16 verdensmesterne fra Wilhelm Steinitz i 1886 til Magnus Carlsen i vår tid – en bok som kan leses av både nybegynnere og stormestere. Boken inneholder noen sjakkdiagrammer, men ingen lange sjakkvarianter eller partier – og dyrker dermed de gode historiene snarere enn de kompliserte sjakktrekkene.

Sentralt i boken er spørsmålet om sjakkgeniets vesen: Hvilke personligheter og karakterer skjuler seg bak de geniale sjakktrekkene? Historien har tre deler: sjakksportens framvekst 1886–1946, sjakken under den kalde krigen fra 1946 til 1990, og den moderne sjakkæraen fra 1990 til 2018.

Sjakkgeniene har nettopp kommet fra trykkeriet og er ute for salg, og blir offisielt lansert i Cappelen Damms lokaler i Akersgaten 47/49 mandag den 17. september kl. 19.00, der Grønn og Lahlum vil kåsere om de 16 verdensmesterne. Forfatterne vil også besøke en rekke bokarrangementer flere steder i landet i løpet av høsten.

Informasjon om lanseringsfesten (åpen og gratis for alle interesserte) er tilgjengelig på Facebook.