BERGENSJAKK

Xtracon Chess Open 2018 – 9. runde

Remis mellom Svane og Hammer på førstebord
(Foto: Anniken Vestby)

Xtracon Open - Copenhagen Chess FestivalGM Jon Ludvig Hammer (2631) ble presset av GM Rasmus Svane (GER 2580) i niende og nest siste runde av Xtracon Chess Open. Den tyske juniorspilleren spilte et sterkt kvalitetsoffer og hadde trolig vinnende fordel rundt trekk 30. Hammer forsvarte seg som vanlig godt og Svane måtte etterhvert nøye seg med trekkgjentakelse og remis.

GM Aryan Tari (2615) hadde en treg start på turneringen med remis i første runde, men er nå oppe på delt førsteplass. I åttende runde ble det seier med hvit mot IM Benjamin Arvola Notkevich (2471). Dette var et langt og skarpt parti hvor Tari til slutt vant i sluttspillet.
GM Simen Agdestein (2581) spilte i denne runden remis med hvit mot 13-årige IM Vincent Keymer (GER 2466), som allerede hadde sikret seg en ny GM-norm.

En runde før slutt leder Hammer, Svane, Keymer, GM Dmitry Andreikin (RUS 2702) og Tari med 7½ poeng. Et halvpoeng bak med 7 poeng følger en stor gruppe på hele 15 spillere. Blant disse er norske Agdestein og Notkevich.
Hammer har klart best kvalitetspoeng i toppgruppen, mens Tari har svakest. Dette betyr at Hammer etter alt å dømme vinner turneringen med seier i siste parti. Agdestein, som er et halvpoeng bak, har best kvalitetspoeng av alle i turneringen og kan klatre helt opp i toppen med et avsluttende helpoeng.

Ingebretsen tok sin første IM-norm

På 6½ poeng finner vi IM Kristian Stuvik Holm (2453), GM Johan Salomon (2462) og FM Mads Vestby-Ellingsen (2429), mens Jens E. Ingebretsen (2138), FM Andreas Garberg Tryggestad (2302), FM Erlend Mikalsen (2292), Andre Nielsen (2178) og IM Petter Haugli (2231) alle har 6 poeng.
14-årige Ingebretsen har med dette tatt sin første IM-norm.
Nielsen tapte mot GM Alexei Shirov (LAT 2637) i niende runde og misset dermed sin IM-norm, men det byr seg en ny sjanse i 10. runde. Da må Altaspilleren vinne med hvit mot FM Frank Sawatzki (GER 2380). Et ekstra poeng i dette partiet er at også Nielsens motstander må vinne for å ta IM-norm.
Se alle norske resultater hos Chess-Results.

Tiende og siste runde spilles søndag kl. 10.00. Toppbordene er Andreikin – Tari, Hammer – Keymer, Saric – Svane og Agdestein – Vitiugov.
Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24 og ChessBomb.