BERGENSJAKK

NM for ungdomslag 2018

Haukås vant klassen for barnelag
Haukås vant klassen for barnelag
(Foto: Kjetil Aasen)

Alta SjakklubbAlta Sjakklubbs Ungdom inviterte til NM i sjakk for ungdomslag 15-17. juni. Det var dessverre relativt dårlig deltakelse, med bare 12 lag totalt. Av disse var 9 fra Nordnorge (Alta, Hammerfest og Tromsø), mens de sørlige deler av landet bidro med tre lag. Disse var fra Oslo (Nordstrand), Bergen (Haukås) og Kristiansund.

I klassen for Barnelag (13 år og yngre) tok Haukås fra Bergen en klar førsteplass og vant alle sine seks kamper. Det spesielle med dette laget er at det består av to par tvillinger, Fredrik og Joakim Aasen og Heine og Theo N. Johannessen.
Joakim på tredjebord ble lagets og mesterskapets toppscorer med 6 av 6, mens Heine og Theo tok 5½ av 6.

Andreplass i barneklassen gikk til Nordstrand SKU, mens Tromsø Grob ble nummer tre.

Det var god plass i Finnmarkshallen
Det var god plass i Finnmarkshallen
(Foto: Tromsø SKU)

Det var begrenset deltakelse i de eldre klassene, med 2 juniorlag (U20) og 1 lag i U26. Disse spilte derfor i samme gruppe med dobbeltrunde.
U26-laget Tromsø var klart sterkest og vant alle sine kamper. Laget besto av Edit Machlik, Monika Machlik, Håvard M. Skagseth og Eskil Otterbekk Jonsson. De tre sistnevnte vant alle sine fire partier.

Alta Junior Y ble nummer to i gruppen og vant dermed juniorklassen foran Alta Junior X. Vinnerlaget her besto av Maria Greibrokk, Markus Ellingsen, Henrik Karlsen og Kasper Jensen Åse.

Les mer om Tromsølagenes innsats på Tromsøs hjemmesider.